Oud en Nieuw retraite- yoga, meditatie en meer…

De mooiste retraite van het jaar …

oud en nieuw retraite - levensvreugde Oud en nieuw retraite 

Dit jaar 4 dagen: 27 – 30 december, van 10 – 17 uur.

De Oud en Nieuw retraite is een bijzondere en verdiepende retraite met een ontspannen programma. Er is ruimte is voor jezelf en wat belangrijk is in het moment. Je kunt genieten van hatha yoga, yin yoga, prachtige meditaties en tijd voor jezelf.
Het thema van de retraite is oud-en-nieuw: Loslaten van wat je niet meer nodig hebt waardoor ruimte ontstaat voor het nieuwe.

Deze oud en nieuw retraite geeft verdieping en nieuwe inzichten waar je weer mee verder kunt. Je krijgt een dieper contact met jezelf en zult merken dat je levensenergie weer beter gaat stromen. Marloes van der Kamp is gecertificeerd hatha- en yin yogadocent met ruim 20 jaar leservaring. Zij begeleidt alle yoga en de meditaties.

Hatha yoga

We doen hatha yoga om meer energie te krijgen en beter in je vel te komen zitten. Je kunt de hatha yoga op je eigen niveau doen. Er is uitdaging voor gevorderden en het is ook goed te doen voor beginners omdat er altijd tussenhoudingen en alternatieve houdingen aangegeven worden.  Zo kun je steeds kiezen en blijven voelen wat voor jouw lichaam het prettigst is.

Yin yoga

Yin yoga stimuleert de energiebanen in het lichaam en kalmeert. Het werkt niet zozeer op de spieren en organen, zoals hatha yoga, maar meer met de banden, pezen en bindweefsel/ facia. Er is in yin yoga een grote uitnodiging tot loslaten. Het is eigenlijk een meditatie in bepaalde houdingen.

Meditaties

Naast de yoga zullen we een diversiteit aan meditaties doen. Stilte meditaties maar ook meditaties waarin we zullen bewegen en/of geluid maken. We doen ook oefeningen om het oude echt los te laten en het nieuwe te verwelkomen. Wat wil jij verwelkomen in het nieuwe jaar?

Tijd voor jou

Aangeraden wordt om deze oud en nieuw retraite helemaal te reserveren als tijd voor jezelf; om niet (of heel beperkt) contact te zoeken met de buitenwereld (zowel digitaal als telefonisch). Hierdoor ontstaat een verdieping voor je eigen proces.

Dan is er een grotere focus op jezelf en dit leidt tot een verwelkomende stilte in jezelf. Hierin kan transformatie vanzelf ontstaan. En er hoeft niets anders dan het gaat, je kunt je eigen proces volgen en je erin verheugen, zodat je voelt dat je levensenergie weer meer gaat stromen. 

Wanneer je wilt, kun je zelf een B&B of een hotel boeken in de buurt. 

Taal

De lessen worden in het Engels gegeven wanneer niet iedereen Nederlands spreekt. Als nodig, kan ik ook af en toe wat vertalen naar het Nederlands (ik zal lang niet alles vertalen).

ik ga deze opleiding boeken