Spark of Light Yoga: Docente

Marloes van der Kamp

Hoofddocente van de Spark of Light Yoga docenten opleiding is Marloes van der Kamp, E-RYT500 (ervaren docent) en YACEP (bijscholingsdocent voor yogadocenten). 

Ik geloof dat het leven in essentie goed is. Yoga helpt je om de onderliggende goedheid van het leven te ervaren. Door mijn trainingen ervaren meer mensen dit, en zo brengen we met zijn allen Licht en liefde op aarde.

Marloes van der Kamp
yogadocente Marloes van der Kamp

Mijn stijl van lesgeven is zorgvuldig, betrokken en uitnodigend. Ik ben opgegroeid met yoga. Van kindsaf aan al was ik geinteresseerd in yoga & spirituele ontwikkeling. Als klein kind moest ik lachen om de yogahoudingen van mijn vader en al snel ging ik hem nadoen en met hem meedoen. Nu geef ik al ruim 20 jaar yoga en meditatieles.

Ik ben opgeleid tot yoga docent in de klassieke hatha yoga (Sivananda systeem), yin yoga (systeem Paul Grilley), transformatieve yoga (systeem Swami Vidyanand) en tantra yoga (non-dualistisch Saivisme).

Houdingen als basis, meditatie voor verdieping

De yoga houdingen vormen voor mij de basis van yoga. Meditaties zorgen voor verdieping. Ik heb me speciaal verdiept in de inspirerende tantrische traditie die ten grondslag ligt aan de hatha yoga, met zijn rijke filosofie en meditaties om eindeloos te verdiepen en één te worden met het Leven.

Het leven is mijn leermeester en spiegel. Eén van mijn grootste leermeesters was het project ‘schip Andere Boeg’ tussen 2006 en 2018. Het was het volgen, realiseren en het weer moeten loslaten van een grote droom. Dit bracht een enorme verdieping en leerde me bovenal vertrouwen en overgave. Het leidde me naar een diep begrip van leven en verbinding.

Een vrolijk of een droevig wijsje maakt niet uit, als het maar zuiver is.

Marloes van der Kamp

Meditatie is onderdeel van mijn leven, en ik hoop mijn cursisten hierin te inspireren. Niet alleen in de opleiding mediteren, los van het dagelijks leven, maar verder komen dan dat. Leren om de meditaties te integreren in het dagelijks leven.

Breed geschoold en levenslang leren

Door mijn ruime ervaring (23 jaar) als communicatie trainer en coach kan ik makkelijk en flexibel inspelen op de energie in de groep en ook op individuele thema’s die naar boven komen.
Een greep uit de opleidingen en trainingen die ik heb afgerond:

  • Voeding en Gezondheid bij Wageningen Universiteit,
  • Polyenergetische therapie bij de Academie voor Polyenergetische Therapie,
  • Introductie- en Jaartrainingen bij het Centrum voor Tantra,
  • Diverse door Yoga Alliance erkende Yoga docenten opleidingen (200 en 300 uur),
  • Diverse massage opleidingen (ontspanning en siatsu).

Ik blijf altijd leren. Bijvoorbeeld van: Christopher Wallis (tantra), Eckhart Tolle (zijnsgericht) en Joe Dispenza (neurowetenschappen). Andere bronnen van inspiratie zijn: Georg Feuerstein (tantra en yoga) en Pema Chödrön (boedhisme)’.

‘Mijn missie is een bijdrage te leveren aan een duurzame en liefdevolle samenleving. Graag ondersteun ik mensen om hun blikveld te verruimen en authentiek te zijn. Dit begint met ontspannen in wie je bent en bewust aanwezig zijn op deze aarde. Iets meer de diepte in spoor je conditioneringen op en transformeer je deze. Zo ontstaat er innerlijk leiderschap, een voller bewustzijn en meer levensenergie. Ook wordt het makkelijker te leven vanuit je hart en om creatief om te gaan met de mogelijkheden en moeilijkheden die het leven biedt’.

De naam Spark of Light Yoga

Spark of Light refereert aan het Goddelijke: je ware Zelf. Dat is de Vonk van Licht in je. De tantrische filosofie gaat ervan uit dat alles een uitdrukking is van het Goddelijke. Deze Vonk van Licht zit dus in jou (en in alles en iedereen om je heen). Het is je ware aard, waar je door oefening dieper en dieper contact mee maakt.