Reviews

Alle reviews op deze site zijn van mensen die werkelijk bij Spark of Light Yoga als deelnemer een opleiding of weekend hebben gevolgd. Deelnemers zijn niet betaald of op een andere manier beloond voor het opnemen van hun ervaringen, ze zijn niet geïnstrueerd om iets speciaals te zeggen en er is niets toegevoegd. Deelname aan deze opnames was geheel vrijwillig. Kortom: zoals je zou mogen verwachten zijn het eerlijke, authentieke ervaringen.

Elisa vertelt over haar ervaringen met de yoga docent opleiding van Spark of Light Yoga, en hoe het haar in het dagelijks leven ondersteunt om meer aanwezig te zijn, zich minder druk te maken en minder te oordelen. Ze vindt dat super fijn en dat smaakt voor haar naar meer.
José is halverwege de basisopleiding tot yogadocent. Ze merkt dat ze door het doen van de opleiding echt meer tijd neemt voor haarzelf en beter naar zichzelf luistert. Ze houdt van het proces en is nu al succesvol bezig met het opzetten van haar eigen yogalessen. Ze geeft les in Ede. Neem je kijkje op haar site: ZenneZ yoga.
Voor Sanne voelde de yoga opleiding van Spark of Light Yoga heel erg oprecht: zonder allerlei poespas eromheen of allerlei beloftes of verhalen, maar gewoon waar yoga echt over gaat. Ze ontdekte steeds meer de subtiliteiten en kon die ook steeds meer voelen.
Doordat Cassandra net in dit jaar vaak ‘teruggefloten’ wordt door haar lichaam, krijgt ze de lessen van de opleiding op een andere manier dan ze verwachtte. Ze past yoga in haar leven toe, tot in het monteren van keukens aan toe, en haar yoga beoefening werkt aanstekelijk bij haar thuis.
Esther stapte met de yoga opleiding uit de rat-race. Voor haar waren de lesweekenden net retraites. Ze bleef ook overnachten, omdat ze vanuit Monster heen en weer naar Wageningen reisde voor de opleiding. Ze vindt de opleiding een heel mooi kado om aan jezelf te geven, en los van of je yogajuf wilt worden of niet, je krijgt gewoon een veel mooier beeld van het leven.
Renee voelt haar grenzen beter aan, merkt meer rust in de wereld om haar heen en haar liefde voor yoga is gegroeid. Ze is door de opleiding vanzelf meer yoga en meditatie gaan beoefenen en blijkt het lesgeven heel erg leuk te vinden.
Anne vindt de Spark of Light Yoga docentopleiding een down-to-earth opleiding zonder opsmuk, praktisch, geaard, niet-dogmatisch en gedegen. Haar liefde voor yoga kreeg echt weer een impuls en Anne vindt het magisch dat yoga ALTIJD fijn is.
Lauren is heel dankbaar voor hoe yoga haar helpt om andere zienswijzen en gedachtepatronen te creeren en vindt de opleiding een compleet pakket in zelfontwikkeling.
Paulie deed de basisopleiding tot yogadocent bij Spark of Light Yoga om haar eigen ‘practice’ verdiepen en meer achtergronden te krijgen. Ze genoot van de meteen hechte band in de groep en zag vriendschappen ontsaan. Nu kijkt ze op een zachtere manier naar alles en integreerde yoga daarmee in haar dagelijks leven.
Roos vertelt over hoe een opleidingsdag eruit ziet. Ze vindt het mooi dat de yoga houdingen afgestemd kunnen worden voor elk lichaam. Ze reist van Amsterdam naar Wageningen voor de opleiding van Spark of Light Yoga.
Nelleke, van Keep in Touch! yoga in Ede, heeft in de yoga opleiding ervaren dat je niet per se heel jong, flexibel of lenig hoeft te zijn om deze opleiding te doen en dat meer levenservaring ook juist fijn is.
Michelle en Joost zijn op de helft van de basis opleiding. Michelle maakt zich op om haar eerste lessen te gaan geven aan vrienden. In de bandha’s heeft Joost de hogere wiskunde van de yoga ontdekt.
Nataschja houdt van de verdieping, het filosoferen, meer kracht in haar lichaam en de variatie in meditaties. Ze is ook blij met de hechte groep.
Yuliya deed ook de hatha yoga docentopleiding bij Spark of Light Yoga. Het was een belangrijk jaar in haar leven en de opleiding was echt transformerend voor haar.
Grardy was helemaal niet van plan om yogadocent te worden, maar is blij dat ze in de opleiding is ‘gerold’. Ze ontdekte hoe haar lijf en gedachten precies werken, en kent nu de juiste technieken om daar ook wat mee te doen.
Lucia komt door yoga tot een optimale gezondheid. Volgens haar is het niet voor niets dat de yogatechnieken al eeuwenlang en nog steeds beoefend worden. De opleiding brengt haar meer dan verwacht, niet alleen qua inhoud, maar ook qua contact met gelijkgestemden.
Rick merkt dat de zelfreflectie in de yoga opleiding hem helpt in zijn proces en geeft zijn mening over de online lessen.
Teresa, of Namasterri, says about this Yoga Teacher Training: ” never boring, nice variety and good structure”. Never before, she entered so deeply into the inner state, the meditative part of yoga, and now feels ready to spread the word about yoga.
Brenda houdt van de variatie in de weekenden en raakt geinspireerd door alle achtergronden van yoga. ‘Yoga brengt creativiteit los en ik sta nu anders in het leven’.

2020, Elise Leijstra ” Marloes is een geweldige lerares maar bovenal een spiritueel leider. Dit weekend is niet alleen yoga maar vooral een manier om meer tot jezelf te komen. En zodra je merkt dat dat gebeurt wil je alleen maar meer. Dit weekend heeft me zoveel gegeven, en een groter inzicht in mezelf. “

2020, Alena Kundela “Marloes her calm, generous way of teaching is full of love and also quite full of humour which I appreciated. “

2020, Elke “Marloes ist eine wunderbare Lehrerin: professionell, aber auch sehr lieb und empathisch. Ich habe die Yoga- und Meditationsstunden sehr genossen und konnte mich gut entspannen.”

2019, Camille Strasser: ” Marloes empowered me (and the other participants) to get in touch with myself. “