Verdiepende yoga docentopleiding 300 uur

Deze verdiepende yoga docent opleiding is bedoeld voor mensen die al een 200 uur yoga opleiding hebben voltooid. Heb je dat niet, dan kun je eerst de basis opleiding volgen.

In deze verdiepende yoga opleiding:

  • verdiep je je yoga kennis en kunde in verschillende specialisaties, zodat je de kwaliteit van je yogalessen verbetert,
  • kun je een diep en persoonlijk transformatieproces beleven, waarbij je uitgebreide persoonlijke begeleiding en ondersteuning kunt krijgen,
  • ontvang je een enorme bron aan verdiepende kennis en praktische oefeningen voor uitmuntende yogalessen en een gezond en mindful leven,
  • heb je een fijne uitwisseling, intervisie en contact met collega-yogadocenten,
  • blijf je in de houdingen streven naar maximale gezondheid, en niet maximale prestatie,
  • is het maximum aantal deelnemers 16, waardoor er voldoende persoonlijke aandacht is voor jouw proces.

Deze opleiding wordt in 6 verschillende modules gegeven. Wanneer je alle modules hebt gevolgd, dan heb je de 300 uur opleiding voltooid. Je kunt ook kiezen om één of meerdere modules als bijscholing te volgen.

Je kunt elke module instromen.

Wat leer je in deze multi-style yoga opleiding?

Je verfijnt en verdiept je eigen yogabeoefening samen met andere gemotiveerde yoga docenten. Hierdoor groeit je passie en waardering voor yoga als pad van transformatie.

Je gaat veel verder dan de standaard benadering voor het lesgeven in houdingen. Door een verdiepte observatie en een grondige kennis van een breed scala aan asana’s en van veel voorkomende klachten, stem je jouw yogalessen nog beter af op eke deelnemer. Je erkent de unieke behoeften en mogelijkheden van je deelnemers weet de juiste houdingen, meditaties en aanpassingen om je deelnemers optimaal te ondersteunen.

Er ontstaat een grondiger en dieper praktisch begrip van asana’s uit diverse stijlen van yoga: de fysieke aspecten als uitlijningsprincipes, aanpassingen, variaties, contra-indicaties, risico’s en voordelen, maar ook de energetische en emotionele effecten. Ook verfijn je je vaardigheden in ademtechnieken en diverse vormen van meditatie.

Je vergroot je begrip van anatomie die voor yoga van belang is, de voordelen van verschillende stijlen yoga, de wijsheid van yoga tradities en de waarde van gedachtenpatronen en gezond en mindful leven.

Je ontdekt nog meer je eigen stijl van lesgeven en ontwikkelt je hierin, zodat je nog effectiever en duidelijkere yogalessen kunt geven.

De opleiding wordt in het Nederlands gegeven. De meeste boeken zijn in het Engels. Is dat een probleem voor je, neem even contact op voor de mogelijkheden.

De modules:

Yin Yoga Opleiding: 2x 50 uur

Yin yoga is niet voor niets zo populair. Het heeft een bijzonder ontspannende en helende werking. In de mooie wereld van yin ga je met je aandacht diep naar binnen. Je houdt houdingen lang aan, terwijl je je spieren ontspant. Het werkt diep door in het bindweefsel, de gewrichten en pezen en banden, en ook op je emotionele gezondheid. Yin yoga geeft je de tijd om echt naar je lichaam te luisteren. Je ontdekt de fysieke, emotionele en ook de energetische aspecten van de houdingen, uitgaande van de energiebanen/meridianen in het lichaam.

Pranayama & tantrische meditaties (50u)

Deze weekenden geven je letterlijk meer lucht. Adem is simpel en gaat vanzelf, maar tegelijkertijd is het een fantastisch instrument om meer ruimte te creeren voor jezelf en je gevoelens & om nog meer te leven vanuit je hart. Het zijn werkelijk diepgaande weekenden met adem- en andere meditaties. Meditaties brengen je stilte en rust, maar ook inzicht en wijsheid. Rondom de zomer gaan we hierin verdiepen:

3 weekenden: Schaf voor deze module het boek ‘Pranayama’ van Douwe Tiemersma zelf aan.

Yoga Nidra Opleiding – De snelste weg naar Verlichting: 50 uur

De prachtige wereld van volledige ontspanning terwijl je volledig bewust blijft. Yoga Nidra als Staat-van-Zijn, en de transformerende ontspanningstechnieken die hiertoe leiden. Zo wonderlijk, zo helend en zo heerlijk, zowel om te volgen als ook om te geven.

3 weekenden: Koop voor deze module het boek ‘Yoga Nidra’ van Richard Miller (zelf aanschaffen).

Yoga Nidra: Yoga-mindset & Gedachtenpatronen (50u)

Gedachtenpatronen bepalen voor een groot deel hoe je de wereld om je heen ervaart. Wat is het gedachtengoed van yoga en hoe kun je daar in deze tijd en deze maatschappij je voordeel mee doen?

3 weekenden: Geen boek nodig, wel een open mind.

Chakra Yoga 50 uur

Chakra yoga gaat dieper in op de energieleer van de chakra’s, zowel het systeeem van Anodea Judith als ook het klassieke tantrische systeem en hoe je daar in de diverse yoga houdingen gebruik van kunt maken.

3 weekenden: We werken met het ‘werkboek chakra yoga’ van Anodea Judith.

Is deze opleiding iets voor jou?

De gevorderde yoga docenten opleiding kun je volgen als je een basis opleiding in yoga (200 uur) hebt afgerond. Deze opleiding is voor mensen die zich werkelijk willen verdiepen in yoga als leefwijze. Als je van het ervaren van het transcendente houdt, van de diepte van de wijsheid die yoga kan bieden. De vervolg opleiding biedt nog meer dan de basis opleiding een verdiepende persoonlijke transformatie.

Gedurende 2 of 3 jaar ben je een onderdeel van een kleine groep gemotiveerde collega-yogadocenten, die ook verder willen verdiepen. Als je wilt, kun je met hen een intervisie-groep oprichten.

Na deze vervolg opleiding kun je natuurlijk nog effectiever en meer ervaren yogales geven, je kennis overdragen en als voorbeeld fungeren voor je deelnemers. Toch kun je ook de vervolg opleiding ook doen zonder de intentie om les te geven; gewoon voor je eigen ontwikkeling en verdieping.

Heb je wel een 200 uur opleiding gedaan, maar niet bij Spark of Light Yoga? Volg dan eerst ‘De Tantrische Oorsprong van Hatha Yoga’ als achtergrond en voorbereiding op de vervolg opleiding bij Spark of Light Yoga (of een ander weekend wanneer je wel bekend bent met de tantrische oorsprong van hatha yoga, maar nog niet met de werkwijze van Spark of Light Yoga).

Praktische informatie

Locatie: Rhenen. Let op: er is een kat aanwezig, ze is lief en rustig, maar mocht je allergisch zijn, dan wil je wellicht pilletjes meenemen of de opleiding online via livestream volgen.

Duur: Je volgt 6 modules voor erkenning bij Yoga Alliance, en kunt dit bijvoorbeeld in 2 of 3 jaar doen. Voor erkenning bij de Vereniging Yoga Docenten Nederland volg je 7 modules, schrijf je een scriptie en doe je een afsluitend examen, en dien je er minimaal 3 jaar over te doen.

Modules zijn los te volgen als aparte opleidingen en zijn erkend door Yoga Alliance als 50-urige bijscholing, mits je al een 200-uursopleiding hebt gedaan.

Vergoeding per module € 575, excl. BTW (695,75 incl.)

Meedoen of meer info?

Neem contact op als je mee wilt doen met de opleiding of een module, als je vragen hebt of als je mee wilt doen met de volgende online kennismaking.


meer yoga opleidingen