werkwijze – BOEG methode

kop Andere BoegIn de Andere Boeg intensive werken we met de BOEG methode.
Teus en Marloes hebben de BOEG methode ontwikkeld. Het is geen ‘quick-fix methode’ maar een levenswijze die een ongekende en eindeloze stroom aan mogelijkheden opent.

De BOEG methode heeft 4 pijlers:

Bewust aanwezig zijn
Open communiceren
Expressie van de ziel en
Geven

Bewust aanwezig zijn begint met kiezen voor het leven hier op aarde. Als je hier eigenlijk niet wilt zijn, dan is een deel van je niet aanwezig. Het komt veel voor, dat je wel hier op aarde leeft, maar je eigenlijk niet helemaal thuis voelt hier op aarde. Kiezen om hier 100% op aarde te zijn, is werkelijk een keuze. Je kunt hiervoor kiezen, of het nu prettig voelt of niet. Lees het blog met de keuze meditatie om echt voor het leven te kiezen. Bewust aanwezig zijn betekent je aandacht in het moment houden, in de situatie zoals die zich voordoet en hier niet van weggaan. Dit geeft een basis, dat veiligheid schept en de mogelijkheid geeft om voluit te leven. Het brengt overzicht, helderheid en inzicht. Als je bewust aanwezig bent, komt een veranderingsproces op gang. Je proces van persoonlijke ontwikkeling verdiept zich. Je krijgt een bredere blik en kunt dingen objectiever zien. Oude wonden kunnen herkend en geheeld. Dan leef je meer voluit en meer vanuit het moment. Het NU wordt belangrijker en je spontaniteit ontwikkelt zich.
Er is toewijding nodig om Bewust aanwezig te zijn, want je ontwikkelingsproces gaat soms ook buiten je comfortzone. Bijvoorbeeld, als je schoonmoeder aan de telefoon een klaag-verhaal af aan het steken is, niet ondertussen half iets anders doen, maar luisteren of zeggen dat je niet in staat bent om ernaar te luisteren… Erbij aanwezig blijven, nergens van weglopen of half met je aandacht ergens anders zijn. Soms is de weerstand weerbarstig. Vraag je dan af: “Wat is de prijs die ik betaal voor het niet-veranderen?”. Dit kan je helpen om de toewijding op te brengen voor jouw proces. En dit proces brengt je naar innerlijke rust.

Open communiceren wil zeggen dat je vertelt wat werkelijk waar is voor jou. Dat klinkt simpel, maar is het niet altijd. Het betekent dat je niet strategisch dingen wel of niet zegt. Je zegt niet iets om de ander te sparen of te straffen of te manipuleren, maar je bent open en eerlijk over wat er in je leeft. Dus als iemand je uitnodigt voor zijn verjaardag en je hebt geen zin, dan heb je geen zin in plaats van dat je geen tijd hebt. Wees je bewust van de strategieën die je gebruikt en spoor ze ook actief op; soms zijn ze zelfs voor jouzelf verborgen. Als je weet welke je gebruikt, laat dan de waarheid belangrijker zijn dan je verborgen agenda. Als het nog niet mogelijk is om dit in de buitenwereld te brengen, laat dan in ieder geval de waarheid tot jezelf doordringen. Het resultaat is bijzonder: als je toegewijd bent aan de waarheid openbaart de waarheid zich ook steeds dieper aan jou.

Expressie van je ziel staat voor jezelf inbrengen, het uiten van wie jij werkelijk bent. Dit is van groot belang om voluit te kunnen leven en en zo ook de volheid van het leven te ervaren. De taal die je ziel tot je spreekt is een heel andere dan de taal van je persoonlijkheid/ het ego. In deze maatschappij blijft de taal van de ziel vaak onderbelicht. Maar als we de taal van de ziel leren begrijpen, dan kunnen we onze ervaringen vanuit vertrouwen en liefde opdoen. Dan is het leven niet zwaar, pijnlijk of verwoestend, maar verrijkend en vol vrede; wat je situatie ook is. Als je leeft vanuit je ziel zul je merken dat je veel meer energie hebt en wordt voluit leven vanzelfsprekend.

Geven is hier geen werkwoord maar een staat van zijn. Wanneer je meer bewust aanwezig bent, toegewijd aan jouw proces en de waarheid, en je meer in contact bent met je ziel en haar tot uitdrukking brengt, dan stroomt het leven in je en door je… Je straalt uit naar jezelf en naar anderen. Deze volle stroom van leven is een gevende stroom. Je geeft vanuit overvloed. Wanneer je op deze manier geeft, leidt dit je tot diepe vervulling. Als je geen overvloed ervaart, dan kan dankbaarheid een ingang vormen: je blik verbreden, wat gaat er wel goed in je leven? Wat heb je om dankbaar voor te zijn?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *