Word yoga docent in 1 jaar met 10 yoga weekenden + zelfstudie

10 yoga weekend modules

Binnen 1 schooljaar zijn er 10 yoga weekend modules van 18,5 contacturen met daarnaast 5 uur zelfstudie. Los hiervan wordt ook verwacht dat je vrijwel dagelijks zelf yoga beoefent.

Als je de opleiding met goed gevolg afsluit, kun je je registeren als yoga docent bij Yoga Alliance, RYT200.

Wanneer er niet-Nederlands sprekenden meedoen, zijn alle lessen in het Engels. Je kunt wel altijd in het Nederlands vragen stellen. Ook kun je in het Nederlands aan een Nederlandse mede-cursist lesgeven.

Het voordeel van de opleiding in weekenden is dat je door de tijd tussen de weekenden in meer tijd hebt om je de stof eigen te maken en zelf te oefenen en te verdiepen. Je hebt natuurlijk wel zelf de discipline nodig om dit ook te doen.

In de weekenden beoefen je alles als cursist en daarnaast ook als yoga docent voor je mede-cursisten. Tijdens alle weekenden is er aandacht voor yoga houdingen en meditaties. De 10 yoga weekend modules zijn:

  • Introductie tot yoga, asana & yoga docent zijn
  • De tantrische oorsprong van hatha yoga
  • Anatomie van gedachten
  • Neigingen van het ego & het Goddelijke Zelf
  • Chakras & yoga nidra
  • Een glimp van tantrische geschriften en meditaties
  • Bandhas, mantras, mudras & pranayama
  • Zuivering van de mind – brahma viharas (liefdevolle vriendelijkheid, compassie, mede-vreugde, gelijkmoedigheid)
  • Zuivering van de mind – meditaties met dankbaarheid en waardering
  • Yoga docent zijn – een verscheidenheid in yoga lessen

Kennis maken?

Stuur me even een mailtje als je wilt kennismaken.

Locatie: Wageningen

De opleidingsweekenden worden in Wageningen gegeven. Het is in een mooie yogastudio die naast het mooie park ligt. Dit is slechts 10 minuutjes lopen vanaf het busstation. Met mooi weer kunnen we lekker buiten in het park yoga beoefenen. Er is gratis parkeergelegenheid. Bij de yogastudio is geen slaapgelegenheid, maar je kunt makkelijk zelf een B&B regelen voor de zaterdagavond. Dan kun je het zo goedkoop of luxe maken als je wilt.

Data

Er zijn 8 weekenden en 4 losse dagen:

2019: 12, 13 oktober; 2,3 november; 30 nov., 1 dec.;
2020: 5 januari 1 dag; 9 februari 1 dag; 8 maart 1 dag; 14-15 maart;
5 april 1 dag; 25-26 april; 23-24 mei; 20-21 juni en 4-5 juli .

Dag indeling

Op de zaterdag werken we tussen 9:00 en 12:30, waarna we samen lunch maken en lunchen. Er is voor iedereen drie kwartier karma yoga. Dat is helpen eten maken of schoonmaken in meditatie. Daarna werken we tussen 14 en 18 uur in de middag. We maken diner en dineren samen en in de avond werken we nog tussen 20 en 22 uur.

Zondags starten we om 08:30 met het ochtend programma, dat tot 12:30 duurt. Dan lunchen we weer samen, ieder doet ook drie kwartier karma yoga en in de middag is er tussen 14 en 17:30 nog weer programma.

Prijzen

10 weekenden zonder accommodatie: € 1650,- bij betaling vooraf en in één keer. Als je het in 2x wilt betalen is het 1x vooraf €840,- en 1x halverwege € 840,- (totaal 1680) en als je het in 3x wilt betalen is het vooraf €570,-, voor het vierde weekend €570,- en voor het zevende weekend € 570 (totaal 1710).
Je kunt het beste zelf accommodatie regelen, kijk hieronder voor tips.
2x Lunch en 1x diner maken we samen en is € 20,- per weekend.

10 weekenden met accommodatie in een simpel B&B bij iemand thuis in Wageningen: € 2450,- (als je zelf overnachting regelt is het goedkoper!)

Heb je al een yoga docenten opleiding gedaan? Dan kun je ook losse weekenden volgen voor € 240,- per weekend (+ €20,- voor maaltijden die we samen maken).

Simpel overnachting regelen

Als je in of bij Wageningen in de buurt wilt overnachten zaterdagnacht:

Meer lezen

Lees meer algemene informatie over deze yoga docenten opleiding en haar visie op de homepagina.