Word yoga docent in 1 jaar met 12 yoga weekenden

12 yoga weekend modules

Binnen 1 schooljaar zijn er 12 yoga weekend modules met ± 17 contacturen met daarnaast ± 5 uur zelfstudie. Los hiervan wordt ook verwacht dat je vrijwel dagelijks zelf yoga beoefent.

Als je de opleiding met goed gevolg afsluit, kun je je registeren als yoga docent bij Yoga Alliance, RYT200.

Wanneer er niet-Nederlands sprekenden meedoen, zijn alle lessen in het Engels. Het materiaal is ook in het Engels. Je kunt wel altijd in het Nederlands vragen stellen. Ook kun je in het Nederlands aan een Nederlandstalige mede-cursist lesgeven.

Het voordeel van de opleiding in weekenden is dat je door de tijd tussen de weekenden in, meer tijd hebt om je de stof eigen te maken en zelf te oefenen en te verdiepen. Je hebt natuurlijk wel zelf de discipline nodig om dit ook te doen.

In de weekenden beoefen je alles als cursist en daarnaast ook als yoga docent voor je medecursisten. Tijdens alle weekenden is er aandacht voor yoga houdingen en meditaties. De 12 yoga weekenden zijn (11 modules en 1 examenweekend):

Onderwerpen van de yoga weekenden:

 • Introductie tot yoga, asana & yoga docent zijn
 • De tantrische oorsprong van hatha yoga
 • Anatomie van het menselijk lichaam
 • Anatomie van gedachten
 • Neigingen van het ego & het Goddelijke Zelf
 • Chakras & yoga nidra
 • Een glimp van tantrische geschriften en meditaties
 • Bandhas, mantras, mudras & pranayama
 • Zuivering van de mind – brahma viharas
 • Zuivering van de mind – yama & niyama
 • Yoga docent zijn – implementatie theorie & praktijk
 • Yoga docent zijn – examens: theorie examen & een verscheidenheid in yoga lessen.

Elk jaar begint er een nieuwe opleiding in september. Wil je in februari beginnen? Neem contact op; wanneer er voldoende cursisten zijn start ik een nieuwe cyclus op een ander tijdstip dan september.

Kennis maken?

Graag zou ik met je kennismaken. We kunnen bellen, of afspreken, of als het uitkomt, kun je een yogales meedoen. Stuur me even een mailtje als je wilt kennismaken.

Locatie: Wageningen

yoga opleiding wageningen - vlakbij Ede, Utrecht en Arnhem

De opleidings-yogaweekenden worden in Wageningen gegeven in de mooie ruimte van yogacentrum Suniya. Wageningen is vlakbij Ede, Arnhem en Nijmegen. Het treinstation Ede – Wageningen is minder dan een half uur met de trein vanaf Utrecht. Een kleine 10 minuten lopen vanaf een bushalte in Wageningen ligt de mooie en ruime yogastudio, met buitenruimte voor de deur. Met mooi weer kunnen we lekker buiten yoga beoefenen. Er is gratis parkeergelegenheid (info van sept. 2020). Bij de yogastudio is geen slaapgelegenheid, maar je kunt makkelijk zelf een B&B regelen voor de zaterdagavond. Dan kun je het zo goedkoop of luxe maken als je wilt.

Dag indeling

We werken meestal van 08:30 tot 18:00 uur. Op 3 zondagen zullen we van 10 tot 18:00 uur werken.

Prijzen

Ben je al yogadocent en wil je 1 yoga weekend module meedoen? Dat kan voor €240,-.

12 weekenden: € 1990,- bij betaling vooraf en in één keer. Als je het in 2x wilt betalen is het 1x vooraf €1015,- en 1x voor de 6e module €1015,- (totaal €2030) en als je het in 3x wilt betalen is het vooraf €690,-, voor het vijfde weekend €690,- en voor het negende weekend € 690 (totaal €2070). Wil je geld terugkrijgen wanneer je zou annuleren voor of tijdens de training, dan betaal je 15% extra.

Lunch kun je zelf meenemen, of evt. kopen in de supermarkt tijdens de lunchpauze. Je kunt zelf accommodatie regelen als je dat nodig hebt voor de zaterdagnacht, kijk hieronder voor tips.

Heb je al een yoga docenten opleiding gedaan? Dan kun je ook losse weekenden volgen voor € 240,- per weekend.

Simpel overnachting regelen

Als je in of bij Wageningen in de buurt wilt overnachten zaterdagnacht:

Carpoolen

Het is natuurlijk gezellig om met je medecursisten van en naar de opleidingsdagen te rijden. Op dit moment is er voor de yoga opleiding die in september begint iemand uit Amsterdam op zoek is naar een carpool-maatje. Andere mogelijkheden voor carpool zijn waarschijnlijk vanuit Amsterdam, Maassluis, Groenlo, Hilversum en Veldhoven.

Meer lezen

Lees meer algemene informatie over deze yoga docenten opleiding en haar visie.