Thuiswerken en yoga

Thuiswerken en Yoga

Thuiswerken heeft voordelen, maar een nadeel is dat we over het algemeen minder bewegen. Heb jij al een fijne dag-routine gevonden om niet uren achter elkaar aan je stoel gekleefd te ziten?

Meerdere micro-sessies yoga, verdeeld over de dag, bieden uitkomst. Het zijn fijne mini-pauzes, en waarschijnlijk alles bij elkaar zelfs minder dan je normale reistijd van en naar het werk. Probeer het meteen uit en ontdek hoe fijn het is om tijdens een werkdag af en toe even tussendoor te rekken en te strekken, of even wat vitaliserende oefeningen te doen.

Yoga Vitaliseert

Het kost maar een paar minuten per keer, en hoewel je wellicht niet meteen je Corona-kilo’s kwijt raakt, zul je wel merken dat je lichaam prettiger aanvoelt. Zo stroomt de energie beter door, voel je je vitaler en word je gestaag soepeler en sterker, wanneer je het regelmatig doet.

Gemakkelijk naast het thuiswerken in te plannen

Het fijnst is om een routine op te bouwen. Tot het vanzelf gaat, kun je een wekkertje zetten, die je vertelt dat het weer tijd is om even te bewegen.

Hieronder een fijn schema voor de dag, natuurlijk naar jouw wensen aan te passen. Deze series en de videos zijn bedoeld voor mensen die al weten hoe ze de houdingen veilig uitvoeren. Ken je de houdingen niet? Doe ze dan eerst met een gekwalificeerde docent.

1: voordat je begint met thuiswerken

Begin je dag goed met lekker wat zonnegroeten:

Je kunt natuurlijk lekker je eigen versie doen, of als je mee wilt doen met de versie van Sivananda:

2: Tussendoortje in de ochtend

Als je al even hebt zitten werken, is het fijn om de wervelkolom lekker te rekken en te strekken. Bijvoorbeeld in voor- en achteroverbuigingen. Achteroverbuigingen verbeteren je humeur, dus probeer dat meteen maar even uit :). Bijvoorbeeld kat-koe, kameel en kindhouding.

3. Lekker voor de lunch

Zoals je vast weet, is het beter om voor het eten yoga te doen dan daarna, dus de volgende mini-sessie yoga bij thuiswerken is voor de lunch. Zijwaartse buigingen zijn heel fijn om te doen, doe meteen maar even mee: zwaaiende palm, driehoek en de uitgestrekte driehoek.

4. Tussendoortje in de middag

Wanneer je lunch al weer een goed eind op weg is naar vertering, en je weer een tijd achter je computer hebt gezeten, is het lekker tijd voor wat twists. Heerlijk om de wervelkolom ook nog even op deze manier losser te maken en soepeler. We doen er één staand, één zittend en dan één liggend, zodat we daarna ontspannen en soepel verder kunnen werken.

5. Een soepele overgang naar vrije tijd

En niets is heerlijker dan na het stoppen met werken ook meteen nog even een mini-sessie yoga te doen. Even nog de gewrichten smeren en soepel houden. Enkel, knie, heup, polsen, ellebogen en schouders lekker even losdraaien. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Wat is jouw bewegingstip voor thuiswerken?

Ik ben heel benieuwd hoe deze mini-sessies voor jou werken bij een thuiswerkdag en ook als jij andere tips of routines hebt die ook goed werken; zet het hieronder even in het commentaar-vakje. Alvast dank!

Interactieve online yoga

Smaakt dit naar meer? Elke dinsdagavond geef ik interactieve online yoga, waarin je vragen kunt stellen en ik persoonlijke aanwijzingen geef. Je kunt kiezen tussen hatha yoga en yin yoga en bent van harte welkom.

meer blogs met yoga en meditatie beoefening

One comment

  • Roos schreef:

    Fijne oefeningen Marloes! En handig ook die filmpjes erbij. Ik ga het meteen vandaag uitproberen tijdens het leren! 🙂

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *