kiezen voor het leven

Kies voor het leven (ongeacht je omstandigheden)

Herken je het, dat je soms eigenlijk niet wilt zijn waar je bent? Dat je als het ware van je situatie af beweegt, in plaats van er 100% bij aanwezig te zijn?

Kies voor het leven

Alles begint bij Bewust aanwezig zijn. En bewust aanwezig zijn begint of verdiept zich met werkelijk kiezen voor het leven hier op aarde, ongeacht je omstandigheden. Als je hier eigenlijk niet wilt zijn, dan is een deel van je niet aanwezig. Er zijn veel mensen die zich eigenlijk niet helemaal thuis voelt hier op aarde. Of dat je je niet helemaal welkom voelt en je daarom een beetje (of helemaal) inhoudt.

Kiezen om hier 100% op aarde te zijn, is werkelijk een keuze. Je kunt hiervoor kiezen, of het nu prettig voelt of niet. De keuze voor het leven hier op aarde, in het lichaam dat je hebt, is kiezen voor de waarheid (in plaats van voor je ego).

Dit is een belangrijke keuze, want als je die keuze maakt, zul je merken dat je leven verandert – je schuift hiermee op naar het perspectief van je ziel en daardoor ga je de dingen anders ervaren; je ervaart  meer licht,  meer vreugde en meer ruimte voor jezelf. Je komt dan werkelijk thuis in jezelf.

Wanneer je kiest om 100% aanwezig te zijn op aarde, geeft dat je gaandeweg een sterke basis, die veiligheid schept en de mogelijkheid geeft om voluit te leven. De waarheid en het NU, het moment zelf, wordt belangrijker en je voelt je helderder en prettiger in je lichaam.

Hoe doe je dit?

Het is echt een kwestie van doen en dan volgen hoe het proces zich ontwikkelt.

Een korte keuze-meditatie voor elke dag

Je zegt elke ochtend (of avond, kies een tijd die voor jou prettig is):

“Ik kies ervoor om 100% bewust aanwezig te zijn
in mijn lichaam en
op deze aarde”.

Zeg het hardop en met je volle aandacht. Daarna voel je hoe dit in je lichaam voelt. Let op, het hoeft niet meteen prettig aan te voelen; het is een mooi onderzoek om het proces gedurende een aantal weken of maanden te volgen. Net als bij meditaties gaat het niet om het fijne, rustige gevoel; dat is slechts een bij-effect en kan soms wat langer duren. Het gaat om de keuze en om deze duidelijk neer te zetten, elke dag, gedurende tenminste een maand.

Het is heel simpel, maar het is echt een kwestie van doen. Begin dus meteen …. Het kan handig zijn om voor de eerste dagen even een briefje te maken met de tekst, zodat je ook als reminder nog weer de tekst ziet liggen.

Spreekt het je aan en wil je meer meditatievormen ervaren? Doe mee met een verdiepingsweekend… Geef je meteen op.

Ik ben heel benieuwd hoe het voor jou werkt. Laat het even weten hieronder in het commentaarvakje. Alvast bedankt en ik wens je veel licht en ruimte door deze korte keuze-meditatie voor elke dag…


Spreekt het je aan en wil je meer meditatievormen ervaren? Doe mee met een verdiepingsweekend… Geef je meteen op.

5 comments

 • Niels schreef:

  Dank voor je mooie en snelle reactie dan ga ik der mee verder hou je op de hoogte.

  Niels

 • Niels schreef:

  Ik ben het nu 2 dagen aan het proberen om der bewust mee bezig te zijn. Ik vind het lastig, op het moment dat ik der aan denk krijg ik een soort verzet, is dat herkenbaar?

  Niels

  • Marloes en Teus schreef:

   Hai Niels,

   Dat is eigenijk een goed teken – ga vooral door met deze keuze-meditatie! Dat is trouwens ook een veel voorkomende reactie. Het is dan juist interessant om door te gaan en het te blijven doen – ongeacht hoe het voelt. Als er veel verzet is, is dat een teken dat je op de goede weg zit. Het verzet komt vanuit je ego – die wil het leven sturen. En de keuze voor het leven staat daar haaks op. Als je kiest voor het leven, gaat je ego zich in eerste instantie verzetten. Zie ook: https://andereboeg.nl/het-leven-licht-en-vreugdevol/.

   Het verzet gaat uiteindelijk onvermijdelijk het onderspit delven. Het kan zijn dat het verzet eerst nog wat erger wordt en daarna wegebt. Het is heel verschillend hoe lang zo’n proces duurt, kan een paar dagen zijn of een paar maanden, maar de keuze is het meest belangrijk.

   Dus: goed bezig Niels !

   Warme groet, Marloes

 • Angel schreef:

  Ik doe dit nu een aantal weken ja zeggen tegen het leven in mijn lichaam op aarde en het gaat steeds beter ga me meer en meer thuisvoelen in mijn lichaam. Bedankt voor deze mooi oefening.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *