wensen

Het belang van wensen

De wens-meditatie kun je het hele jaar doen. Als het nu rond kerst en Oud en Nieuw is; dat is een bijzondere tijd waarin het extra sterk werkt. De meeste mensen zijn wat gevoeliger tussen ongeveer half december en half januari, ons hart is wat meer open. Goede doelen maken hier natuurlijk graag gebruik van. En met succes. Het is geweldig dat we dat met zijn allen kunnen doen in deze tijd van het jaar en zo een verschil maken voor heel veel mensen die dat nodig hebben….

Tijd van bezinning

Dit is een tijd van bezinning, van je focus meer naar binnen brengen. In de natuur zie je dat ook terug; geen uitbundige bloemen en blaadjes, maar meer sober, een soort verstilling; de energie is meer naar binnen gericht. Dichterbij jezelf, betekent ook dichter bij je kern, dichter bij dat wat werkelijk belangrijk is. Je dierbaren of familie bijvoorbeeld, je mede-mens, kennissen die je niet meer zo vaak ziet, maar die je wellicht toch nog even een kerstkaartje stuurt om ze te laten weten dat je aan ze denkt. Je hart is meer open en dit is de tijd waarin je wensen belangrijk zijn, want er is ook een diepere verbinding met de kosmos/ God / Het ondersteunend principe in deze periode. Alles wat je uitstraalt heeft meer kracht in deze tijd.

Formuleer nu je wensen

Daarom is dit de tijd om je wensen kenbaar te maken aan de kosmos, lees nog even het vorig blog voor het formuleren van wensen als je dat nog niet gedaan hebt. Dit is de tijd om te formuleren wat jij wilt voor het komend jaar, want nu kun je het krachtig in de wereld zetten door visualisatie.

Visualisatie

Bij zo’n visualisatie is het van belang om met je aandacht bij de wens zelf te blijven. Zorg dat de wens niet gekoppeld is aan een andere persoon of één heel specifieke situatie. Stel dat je een nieuw huis wilt, focus je niet op 1 huis; laat open welk huis met de gewenste kenmerken het wordt  (want de kosmos is wellicht intelligenter of creatiever dan jij je kunt voorstellen en vindt wellicht nog betere opties voor je).
Mocht er tijdens de meditatie een gevoel opkomen van gemis, omdat de wens geen werkelijkheid is, dan kun je of een nieuwe meditatie beginnen door naar het gemis te gaan en dit uit te werken, of je kunt de meditatie stoppen, een soort reset en opnieuw deze meditatie beginnen. Zolang je bij de wens kunt blijven of het effect ervan, ga je door met de meditatie.

De wensmeditatie in verschillende stappen:

*  Zet een timer op 10 minuten (of hoe lang je wilt; ben je niet gewend te mediteren, neem dan 3 minuten, of 5; ben je gewend langer te mediteren, dan kun je 20 minuten of een half uur nemen).

*  Zit rechtop, zodat je gemakkelijk zit en je rug ontspannen rechtop kunt houden

*  Sluit je ogen en wees aanwezig in jezelf

*  Neem je wens in gedachten, iets dat je verlangt en voeg eraan toe: ‘als het goed is voor alle betrokkenen’

*  Stel jezelf voor dat deze wens al werkelijkheid is. Voel welk gevoel dit geeft, hoe het eruit kan zien, hoor welke woorden of zinnen hierbij horen, wellicht is er een smaak of geur…
Geniet van alle aspecten van het manifesteren van je wens.

*  Als je merkt dat je afgeleid bent, keer je weer terug naar het voorstellen dat de wens werkelijkheid is. Dit doe je zo vaak als nodig is.

*  Als de timer gaat, rek je lekker uit. Laat de wens los in het vertrouwen dat de kosmos alles voor je regelt zoals het goed is.

Stuur een persoonlijk kaartje

Als je ook nog iets voor anderen wilt doen: stuur een nieuwjaarskaartje, of gewoon zomaar een kaartje met een mooie wens; dat is fijn om te sturen, en ook om te ontvangen.

Ik wens je een jaar vol licht, liefde, vrede, kracht en moed; dat je voluit kunt leven vanuit innerlijk licht. En je bent van harte welkom bij één van de verdiepingsweekenden.

Laat even weten wat jij anderen wenst, hieronder, in het commentaar-vakje. Alvast dank!


meer blogs over yoga & meditatie doen

2 comments

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *