vanuit meditatie brainstormen

Vanuit meditatie brainstormen

Vorige keer schreef ik over het uit de ratrace stappen; waar wordt je hart blij van? Heb je die nog niet gelezen, lees die dan alsnog even.

Het is namelijk zo fijn om van jezelf uit te gaan op deze manier. En in aansluiting daarop, het is ook heerlijk om vanuit meditatie een brainstorm te houden. Heel fijn om te doen, omdat het creatieve deel van je hersenen door de meditatie makkelijker toegankelijk is.

Je kunt van tevoren een onderwerp nemen waarover je wilt brainstormen. Iets dat vast zit en je opnieuw wilt bekijken, iets waar je geen raad mee weet of iets dat onoplosbaar lijkt; het maakt niet uit welk onderwerp, maar het is fijn om 1 uitgangspunt te hebben voor de brainstorm.

Het recept voor brainstormen vanuit meditatie:

1) Schrijf het onderwerp midden op een blaadje papier.

2) Beweeg even, breng je aandacht in je lichaam en neem waar hoe het in je lichaam voelt

3) Zet een timertje op 10 minuten

4) Je kunt je eigen meditatie doen, of je aandacht gefocused houden in je lichaam; hoe voelt dat precies in het moment, elk moment opnieuw?

5) Als je timertje afgaat, dan rond je je meditatie af en richt je aandacht op het woord op je blaadje.

6) Van hieruit associeer je vrijelijk vanuit dit uitgangspunt en je blijft in de creatieve stroom: dus niet oordelen over de associaties. Merk je dat je eruit bent, breng je blik dan weer in het midden op het uitgangswoord en begin weer opnieuw. Werkt dit niet voldoende, dan ga je terug naar stap 3) en van daaruit weer verder naar 4) etc.

Veel plezier, ik ben benieuwd welke onverwachte inzichten en uitzichten je opdoet in dit proces.

Brainstormse en vergeet niet ons de uitkomst even hieronder te vermelden; wellicht wil je vertellen hoe het voor je was, of een leuk nieuw inzicht met ons delen?


meer blogs over mindset

2 comments

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *