het leven liefhebben - hoe doe je dat

Het leven liefhebben: hoe doe je dat?

Polarisatie

Is het mogelijk om het leven lief te hebben in deze bijzondere tijd? Het lijkt alsof de polarisatie steeds sterker wordt. Iedereen heeft een mening, vindt soms ook dat de ander die mening ook moet hebben; veel haantjes-gedrag in het verkeer; geschreeuw op Facebook over wat wel en niet waar zou zijn …niet iedereen zit niet lekker in zijn vel.

En de andere kant wordt ook sterker: lieve telefoontjes, bloemen die gestuurd worden, elkaar een hart onder de riem steken wanneer het moeilijk is… Liefdevolle vriendelijkheid bloeit ook op in deze tijd.

Het leven liefhebben

Wanneer je het leven liefhebt, kun je gemakkelijk aan de kant van liefdevolle vriendelijkheid blijven; zowel naar jezelf als naar anderen. Het leven liefhebben klinkt simpel, maar hoe doe je dat wanneer het leven niet loopt zoals jij wilt? Hieronder 3 sleutels die je kunnen helpen:

Sleutel 1: stop met mopperen

Stop met het energie steken in dat je het anders wilt, ten minste, wanneer je niet hoopvol en verwachtingsvol kunt uitkijken naar verandering. De meeste mensen blijven hangen in een negatief mopperen: ‘het is niet zoals ik wil en dat wil ik niet/ dat is oneerlijk/waarom is het zo’. Dat is het tegenovergestelde van de opbeurende energie die er ook zou kunnen zijn: ‘wat heerlijk, ik ga …. bereiken/krijgen’.

Probeer het meteen maar even uit.

  • Neem iets in gedachten dat je graag wilt en dat er op dit moment fysiek niet is.
  • Focus eerst op dat het er niet is, en hoe dat voelt en neem hier een minuut voor.
  • Focus dan op hoe het zou voelen als het er al wel is, en hoe dat voelt. Neem hier de tijd voor zolang als je deze energie kunt blijven voelen (dat je niet terugschiet in: ‘maar het is er nu niet’.).

Groot verschil, nietwaar?

Sleutel 2: Zijn in plaats van verhalen maken

Je kunt ook het leven liefhebben door meer te Zijn. Minder te denken (vooral negatieve gedachten), meer in het moment blijven zonder er allerlei verhalen en oordelen over te maken.

Het leven Is. De punt is belangrijk en houdt je in het Nu, zodat je gedachten het minder kunnen overnemen en veranderen in ‘het leven is…. oneerlijk, gevaarlijk, beangstigend, bespottelijk, of wat je er ook maar van vindt’.

Wanneer er veel gedachten zijn die je afhouden van het leven liefhebben, kun je het volgende uitproberen:

  • Herhaal een paar keer met gesloten ogen: ‘Mijn gedachten zijn beelden die ik heb gemaakt‘.
  • Doe daarna je ogen open en pas dit idee toe op alles wat je ziet: ‘Deze/dit … is een beeld dat ik heb gemaakt’.

Dit is les 15 uit een cursus in Wonderen, en het helpt om je te realiseren dat je gedachten bepalen hoe je de wereld ziet. Dan kun je meer zakken in Zijn en minder waarde hechten aan de gedachten.

Sleutel 3: realiseer je dat het leven in essentie goed is (wat het ook is)

Er is een prachtige mantra die dit weergeeft:

Om
Purnamadah Purnamidam
Purnat Purnamuh dachate
Purnasya purnamadaya
Purname wawa shihate

Het betekent:
Amen
Dit is heel, dat is heel
Van heelheid komt heelheid
Neem heelheid van heelheid en
alleen heelheid blijft over

Een prachtige vertolking is van Deva Premal en Miten, de eerste 5 seconden even op mute zetten voor de reclame, en dan de woorden en de energie goed binnen laten komen: dat is heelheid.

Laat even wat weten

Geef svp hieronder in het commentaarvakje even aan welke sleutel voor jou het beste werkt/ wat het effect was van het uitproberen van de sleutels of andere sleutels die jij gebruikt. Alvast bedankt, ik lees het graag!


meer blogs over mindset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *