Iets voor jou?

De Spark of Light yoga docenten opleiding is voor jou als je je werkelijk wilt verdiepen in yoga als leefwijze.

Als je je aangetrokken voelt tot de diepte van de wijsheid die yoga kan bieden en het ervaren van het transcendente.

Je bent al bezig met je persoonlijke groei en wilt daarin graag verdiepen.

Na de opleiding kun je yogales geven en je kennis overdragen aan anderen. Het is niet per se nodig om de opleiding met die intentie te volgen. Je kunt de opleiding ook gewoon gebruiken voor je eigen ontwikkeling en verdieping.

spark of light yoga docenten opleiding - voor wie

Wie kan er niet meedoen?

De opleiding is veilig om te doen wanneer je psychisch gezond bent, maar is niet geschikt voor je als je gevoelig bent voor psychose, eerder een psychose hebt gehad of een andere psychiatrisch ziektebeeld hebt. Bijvoorbeeld schizofrenie, bipolaire stoornis, borderline of autisme. Ook niet als je hiervoor medicijnen slikt en daardoor stabiel bent. De reden hiervoor is je eigen veiligheid. De opleiding kan in dat geval je stabiliteit verstoren.

Maak je geen zorgen, wanneer je psychisch gezond bent, heeft de opleiding meest waarschijnlijk juist een grondend en kalmerend effect, waarin je meer contact maakt met je zelfvertrouwen en je kracht.

Wanneer je zwanger bent is het niet aan te raden om deze yoga opleiding te doen. Neem eerst even contact op als je zwanger bent en de opleiding wilt gaan doen.

Waarom bij Spark of Light Yoga?

Waarom zou je je opleiding bij Spark of Light Yoga willen volgen?

  • Er wordt in kleine groepen gewerkt zodat er persoonlijke aandacht is voor jouw proces.
  • In 12 weekenden heb je de tijd om alle kennis en vaardigheden te laten bezinken.
  • Marloes van der Kamp is een gerenomeerd docente die opgegroeid is met yoga en inmiddels al ruim 20 jaar les geeft in yoga en meditatie.
  • De hatha yoga houdingen worden afgestemd op jouw lichaam.
  • De werking van je mind ga je actief onderzoeken. Je leert hoe je overtuigingen en gedachten verbonden zijn met emoties. Ook oefen je in het krijgen van vrijheid van gedachten; het uiteindelijke doel van yoga. De werking van de mind is beschreven in de oude geschriften. In deze opleiding wordt dit toegankelijk gemaakt met behulp van de hedendaagse neurowetenschap.
  • Je leert hoe je de houdingen uitlegt, deelnemers corrigeert, blessures vermijdt en houdingen aanpast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Daarnaast leer je hoe je ademtechnieken, meditaties, mantra’s en mudra’s kunt gebruiken in je yogalessen.
  • Je leert de fysieke, emotionele én energetische aspecten van de yoga houdingen.
  • Om een voorbeeld te kunnen zijn als docent, word je gestimuleerd om de yoga ook toe te passen in je dagelijks leven.
  • Je krijgt ook werkelijk de minimaal 200 contacturen die de Yoga Alliance vereist voor een 200 uur yoga docenten opleiding.
  • Als je de opleiding met goed gevolg afrondt kun je je aanmelden als yogadocent (200 RYT) bij de Yoga Alliance. Daarnaast heb je toegang tot de gevorderde 300 uur yoga docenten opleiding.
Spark of Light yoga docenten opleiding - iets voor jou?